Lös problemet med en bräcklig ekonomi

Om du har en bräcklig ekonomi som inte alltid går ihop är det naturligt att fundera på lösningar på problemet. Det är en stor ovisshet att veta att man har så olika mycket pengar att röra sig med från en månad till en annan. En del löser problemet genom att ta lån de månader ekonomin är som sämst, för att sedan betala tillbaka det nästkommande månad när läget ser lite bättre ut. Denna strategi är riskfylld eftersom du kanske inte är helt säker på att du kommer tjäna tillräckligt för att kunna återbetala lånet i tid. Dessutom kostar det pengar att låna pengar. Ett banklån är med andra ord sällan en bra väg att gå. Mer om lån kan man för övrigt läsa på http://www.lanapengarsnabbt.net.

En bättre lösning är att försöka räkna ut en snittinkomst under t.ex. ett halvårs tid. Då vet du vad din medellön är och kan utgå ifrån den inkomstnivån. De månader du tjänar mer än snittet sparar du undan överskottet. De undansparade pengarna använder du sedan under de månader då inkomsten är lägre än ditt genomsnitt.

För att denna strategi ska lyckas måste du få kontroll på dina utgifter så att de inte överstiger din genomsnittliga inkomst. Om de gör det kommer du nämligen fortsätta gå back varje månad. Du måste med andra ord även se till att du lever inom dina tillgångar, även om det är de genomsnittliga tillgångarna. Då ska det inte vara några problem att täcka upp månader med lögre inkomst genom att ta av sparade medel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *