Några tips när du ska anlita en redovisningsbyrå

Är du ny som företagare kan det vara svårt att veta om du ska ha hjälp med ditt företags redovisning. Visserligen går det alldeles utmärkt att göra dina egna redovisningar, men har du mycket att göra i firman kan det vara skönt att låta någon annan göra jobbet. Det finns gott om redovisningsbyråer att välja mellan och då är det bra att ta del av goda råd och tips inför valet av byrå. Det gör att du lättare kan göra ett val av byrå på egen hand.

Att tänka på

Det kan vara en fördel att välja en lokal redovisningsbyrå då kontakt och samarbetet kommer att flyta på smidigare. Självklart bör du också kontrollera vad byrån har för priser på sina tjänster. Innan du bestämmer dig bör du även fundera på vilka tjänster du behöver just nu och vilka du kan behöva i framtiden. Redovisningsbyrån bör vara auktoriserad för att du ska vara säker på att tjänsterna är av hög kvalitet. Visserligen är det bra att gå på din magkänsla men det skadar ändå inte att få rekommendationer från andra företagare.

Välja redovisningsbyrå

När du har tagit del av de goda råden och tipsen samt fått svar på vilka tjänster du är ute efter kan du börja söka och kontakta olika lokala redovisningsbyråer för att välja en lämplig samarbetspartner. Det enklaste är att söka på nätet och på så vis får du upp förslag på lämpliga företag som kan avlasta dig med ditt företags redovisningar. Antingen kontaktar du byråerna per e-post, ringer eller besöker dem för att lättare bilda dig en uppfattning om företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *