Baka, baka, lånekaka

En följd av att man under åren köpt olika typer av konsumentkapitalvaror med hjälp av kontokrediter kan bli att man har dragit på sig alltför höga lånekostnader samtidigt som man kanske inte upptäckt det förrän det börjar göra ont. Det kan bli jobbigt om man köpt möbler, bil, utlandsresor med mera genom att använda sig av de otaliga konsumentkrediter som idag erbjuds.

Att man på så sätt har hamnat i lånefällan behöver inte innebära att man handlat ansvarslöst eller utan eftertanke. Problemet uppstår snarast på grund av att man på så sätt lätt tappar överblicken för sin ekonomi.

För den som har normala inkomster och lever ett välordnat liv är det lätt att få köpa på kredit. När man på så sätt drar på sig skulder till flera kreditgivare har man heller ingen naturlig rådgivare att sätta sig ned med för att se vad man rimligen bör orka med på lite längre sikt.

Känner man att det kanske har gått längre än man avsåg från början kan man sätta sig ner och göra en kalkyl över alla de lån man har och se hur mycket de egentligen kostar i form av räntor och avgifter. Därefter bör man försöka fundera över vad man kan göra för att få bort åtminstone de dyraste lånen.

Nästa steg blir att tala med sin normala bank och se vad de kan hjälpa dig med. Kolla även med Myloan och se om de har möjlighet att baka ihop lånen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *