Information om kattförsäkring

katt2De flesta försäkringsbolagen erbjuder två huvudförsäkringar som heter veterinärvård och Livförsäkring. Veterinärvården täcker utgifter i samband med att man blivit tvungen att uppsöka vård hos veterinär för att katten antingen råkat ut för en olycka eller blivit sjuk.

Livförsäkringen ersätter dig ekonomiskt om din katt skulle dö på grund av sjukdom eller skador. Ersättningen baseras på försäkringsbeloppet som högst kan vara kattens marknadsvärde.

Precis som för hundförsäkringar finns det tilläggsförsäkringar även för katter, kattkullsförsäkringen till exempel ger skydd om det skulle upptäckas vara något fel på en kattunge.

Kattförsäkringar kan se olika ut beroende på försäkringsbolag och det är väldigt viktigt att läsa i genom villkoren ordentligt för att försäkra sig om att man fått all den information man behöver för att teckna försäkringen. Se till att du har en bra djurförsäkring om olyckan är framme.

När det kommer till att jämföra försäkringar gäller det att vara noggrann och kritisk. Antingen väljer man att göra det på egen hand genom att helt enkelt besöka respektive försäkringsbolags hemsida och undersöka deras priser eller så tar man hjälp av en aktör som specialiserat sig på just det och listar försäkringsbolagen på ett snabbt och smidigt sätt för att besökaren ska få en bra överblick av utbudet och priser. Oftast tar det inte mer än några minuter att hitta ett försäkringsbolag som man vill teckna försäkring hos. Sen är det bara att besöka försäkringsbolagets hemsida för och fylla i ansökan och skicka in den.

Det är även viktigt att läsa på om när försäkringen börjar gälla. De flesta försäkringar börjar gälla efter midnatt. Det vill säga att om man tecknar försäkringen på torsdagen så börjar den gälla vid midnatt mellan torsdagen och fredagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *