Tjäna lite extra pengar

FemhundringarAtt tjäna lite extra pengar är ju alltid trevligt. Det kan med fördel avsättas helt och hållet till sparande om din ordinarie inkomst täcker hushållets alla kostnader. Eller så kan de extra pengarna vara till bra hjälp om du haren dålig ekonomi. Här kommer några handfasta tips på hur du kan tjäna extra pengar.

Tjäna pengar på internethandel

Internethandeln har vuxit i takt med internets utveckling, och idag är det mycket vanligt att köpa & sälja på sajter som tradera.com eller blocket.se. Den som är lite påhittig och driftig, kan enkelt tjäna extra pengar genom att sälja prylar över internet. Ett bra tips är att försöka leta igenom förrådet eller vinden efter prylar man inte längre har användning för, och där efter sälja sakerna på internet. På så sätt kommer man igång ganska bra med försäljningen, samtidigt som man lär sig hur man ska utforma annonsen för att få högsta möjliga bud på till exempel tradera.

När man vant sig vid hur det går till att sälja på internet, kan det vara dags att börja leta leverantörer eller grossister av olika produkter. Om man köper saker direkt från grossister kan man ofta få ner priset på olika varor och produkter väldigt mycket! När man sedan säljer produkterna över internet med vinst, så tjänar man ofta bra med extra pengar. Kom ihåg att all försäljning med vinstsyfte räknas som näringsverksamhet, och därför måste deklareras och skattas.

Tjäna pengar på loppmarknad

För den som tycker att internethandel inte verkar vara något för dem, kan istället sälja gamla prylar på vanliga marknader och loppisar. Ofta är det väldigt lätt att sälja sina gamla saker på loppmarknader och liknande marknader. Ofta anordnas det loppisar och marknader någon eller några gånger per år i varje kommun, beroende på hur stor kommunen är. Ett stånd eller ett bord brukar kosta ett par hundralappar. För dem som tycker att det verkar dyrt, eller känner att dem inte har prylar att sälja så det räcker till ett helt stånd kanske istället kan fundera på att dela stånd med en eller några kompisar? Att sälja på loppmarknader rekommenderas för dem som inte gjort det. Det är både roligt och lönsamt!

Tjäna pengar genom att sälja hembakat

En affärside som skiljer sig ganska mycket från de övriga på denna sida är att sälja hembakade frallor på lördag eller söndagsmorgonen. Affärsiden kanske inte låter speciellt lönsam till en början, men förmodligen kommer den som testar på denna affärside att tjäna en hel del pengar. Till att börja med bör man ringa upp sitt lokala bageri för att få ett bra lägsta pris på nybakade frallor (som förmodligen kommer priset att ligga runt 1 krona styck). Där efter trycker man upp en rejäl bunt med flygblad där man berättar om att man kommer att gå runt i området kommande lördag för att sälja nybakade & färska frallor. Dessa flygblad delar man sedan ut i brevlådorna över ett förbestämt område. På torsdagen går man sedan runt i området för att ta upp beställningar.

När man sedan tagit emot alla beställningar ringer man till bageriet för att lägga en beställning på frallor, som man sedan åker för att hämta och packa i plastpåsar riktigt tidigt på lördagsmorgonen. Packa till exempel frallorna 5 och 5 i varje påse, och sälj sedan varje påse med nybakade frallor för 20 kronor styck. Du kommer då att tjäna 15 kronor per påse! Det är faktiskt riktigt mycket extra pengar.

Denna tjänst kan du sedan erbjuda även i fortsättningen, under kommande helger. Antingen väljer du att sälja frallor varje lördag, annars väljer du kanske att bara sälja frallor 1 gång i månaden. Om du bara säljer frallor 1 gång i månaden i varje område kanske detta bidrar till att fler köper, eftersom kunderna väntar på den festliga lördagsmorgonen varje månad, där dem får färska frallor hem till dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *